Tradycyjnie, w ostatnią sobotę sierpnia, w samo południe, wiele osób zawitało na dzień otwarty do gospodarstwa ekologicznego „Frykas" państwa Edyty i Cezarego Szczupaków w Marwicach (gm. Widuchowa). Na gości – miłośników ekologicznej żywności – czekały sery, miody i nalewki ziołowe, zdecydowanie różniące się smakiem od tych, które nabyć można w marketach. Były także ciasta i wyśmienite wina niemieckie. Można było także spróbować zupy dyniowej.
Gospodarstwo „Frykas" to marka już nie tylko w powiecie. Państwo Szczupakowie, prowadząc swoje gospodarstwo od 2006 r., organizują spotkania edukacyjne, podczas których goście mają okazję uczestniczyć w warsztatach pieczenia chleba, robienia serów czy kiszenia ogórków. Można także zasięgnąć informacji na temat ekologicznej uprawy ziemi. Gospodarze są laureatami wielu nagród m.in. w konkursach na „Najlepsze Gospodarstwo Ekologiczne" i „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów".